sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Maria Magdalenan rukous

Olen tänä vuonna ostanut enemmän kirjoja kuin koskaan elämässäni. Yksi tämän viikon kirjaostoksista oli alennuksessa ollut uniavain. Nukun nyt se sänkyni vieressä, jotta voisin heti aamun tullen tarkistaa mitä pääni sisällä liikkuu. Toistaiseksi en ole muistanut yhtään unta, vain pätkiä sieltä täältä, mutta en ole löytänyt kirjasta kyseisistä asioista mitään mainintaa. Näen ilmeisesti hyvin omalaatuisia unia. Lopulta löydän jonkin yleismaailmallisen tulkinnan: "elämäsi on muutoksen tilassa".

Pieniä suuria muutoksia elämässä tapahtuu. Tällä viikolla kohtaamani ihminen sai minut pieneen pyhään tilaan, sillä jotkut ihmiset vain ovat niin hyviä. Haluan jatkaa tuota kokemaani mahdollisimman pitkään, niinpä en pysty tällä hetkellä kuuntelemaan mitään muuta kuin klassista musiikkia, se on tarpeeksi ylevää, kaunista ja pyhää minun kokemukselle.

Äsken kuulin bysanttilaisen sävelmän, Maria Magdalenan rukouksen. Juuri jokin tuollainen vaikerrus minunkin sisälläni horjuu. Osaisinpa soittaa jotakin soitinta. Juuri nyt haluaisin puhaltaa vaikka huilua niin kauan kunnes ilma loppuisi, keuhkot tuntuisivat repeävän, mutta minä olisin soittanut ilmoille rukoukseni.

Ei kommentteja: